Ciorbica a' la Grec

de Lily_Musat in Ciorbe, 25 Iun 2009 | 7818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare razuit
  • 100 g de pastarnac taiat fasii lungi
  • 200 g praz taiat rondele
  • 1 ardei rosu taiat bucati mici
  • 100 g orez
  • apa fiarta 3 kg
  • 200 g bors acru
  • 2 lingurite de delicat de gaina
  • 1 legatura de leustean
  • 2 linguri de ulei
  • 3 galbenusuri de ou
  • 200 g smantana mai grasa
  • 1 piept de pui fiert (separat)...nu pastram zeama.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbica a' la Grec:

Calim legumele cca 2 minute in ulei, peste care punem apa fiarta. Punem orezul, sarea,delicatul, pieptul de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit 30 minute (pana cand se fierb bine legumele). Adaugam si borsul acru. Trebuie la sfarsitul prepararii ciorbei sa o dregem cu amestec de galbenus de ou cu smantana. Intr-un castronel amestecam smantana cu galbenusurile de ou. Ca sa nu se taie oul cand punem direct in ciorba fierbinte luam din cratita cu ciorba putina zeama fierbinte si punem in castronelul cu amestecul preparat si amestecam sa se omogenizeze.

Oprim focul la aragaz si adaugam smantana cu galbenusul de ou in oala. Punem si leusteanul si e gata ciorba....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbica a' la Grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

eleny2010 1

29.10.2010, 01:20

scuza-ma de intrebare ...dar daca reteta este greceasca cum imi spui sa pun bors acru? eu locuiesc in grecia si nu as stii unde sa il gasesc? stii cumva cu ce se inlocuieste?

adry88 1

13.05.2011, 16:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi