Ciulama cu pui si ciuperci

de Lavinia in Pui, 4 Aug 2014 | 9651 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gabita .E delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 pungi ciuperci de padure congelate
  • 2 cepe medii
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura secretul gustului
  • sare
  • piper
  • 6 catei de usturoi
  • marar
  • 4-5 linguri de smantana
  • 4-5 linguri de faina
  • apa
  • Aripioare:
  • 10 aripioare de pui
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • foaie dafin
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pui si ciuperci:

Am spalat arpioarele de pui,le-am curatat apoi le-am lasat la zvantat.

Am condimentat aripioarele cu sare si piper.

Intr-o tigaie am pus ulei la incins apoi am adaugat aripioarele,usturoiul tocat si foaia de dafin.

Am acoperit tigaia cu un capac si le-am lasat la inabusit pana au fost bine gatite .

Intr-o oala am pus ciupercile,putina sare le-am acoperit cu apa si le-am lasat pe foc pana au fost aproape fierte.

Am scurs ciupercile si le-am lasat racit.(zeama am pastrat-o )

Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit impreuna cu 4-5 linguri de uleiul in care am prajit aripioarele.

Cat timp s-a calit ceapa am taiat ciupercile in felii.

Am adaugat ciupercile peste ceapa si le-am lasat la inabusit impreuna cam 10 minute.

Peste ciuperci am pus cam 1 l de zeama in care au fiert ciupercile ,foaia de dafin,secretul gustului si piper.

Am lasat sa fiarba aprox 25 de minute.

Cu 5 minute inainte de a fi gata am adaugat usturoiul zdrobit.

Faina am amestecat-o cu smantana apoi am pus 2-3 polonice din zeama de la ciuperci.

Am turnat amestecul in oala si am mai lasat putin pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat.

La final am adaugat marar tocat si sare(daca mai este nevoie)


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu piept de pui