Ciulama de ciuperci

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 13 Noi 2010 | 5965 vizualizari

 

O ciulama atat de buna incat dupa ce termini din farfurie te lingi pe degete...yammyyy bun!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru prepararea ei de:
  • 1 kg de ciuperci champinion
  • 1 ceapa( sau trei fire de ceapa verde)
  • 3 linguri pline de faina
  • 70 gr unt
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Spalam ciupercile, le taiem marunt si le punem la fiert in apa impreuna cu ceapa. Cand sunt gata le lasam deoparte.
Incingem o tigaie, punem untul, avem grija sa fie focul mic sa nu se arda, adaugam repede toata faina in untul topit si stingem cu zeama din oala in care am fiert ciupercile. Amestecam tot timpul avand grija sa se ingroase frumos, sa nu faca cocoloase( iar daca se intampla le desfacem cu telul), adaugand cate putin din zeama. Turnam totul in oala cu ciuperci , avand grija sa indepartam ceapa si lasam pe foc un sfert de ora, amestecand usor din cand in cand. Potrivim de sare si dam un praf de piper si servim cu mamaliguta...delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

DIANA B 1

05.03.2011, 10:11

Fix acum , pun de-o ciulama

adry88 1

29.05.2011, 12:58

DIANA B 1

25.04.2012, 13:34

Exact ce cautam printre retete , ceva cu ciuperci , fara smantana/lapte (initial asa am dorit)si mai ales fara carne , ca nu mai pot cu-atata carne .
Ms Ruxy !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu legume si sote de ciuperci