Ciulama de ciuperci

de lilik in Mancaruri de legume, 12 Apr 2011 | 20939 vizualizari

 

In ultimul timp am o fixatie cu ciupercile si as papa in fiecare zi...Asa ca astazi am pregatit o delicioasa ciulama de ciuperci

 

INGREDIENTE

  • 450 gr ciuperci asortate(mixte) congelate
  • 1 ceapa verde(fara frunze)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri rase de faina
  • 150-200 ml lapte
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Curatam ceapa pentru ciulama si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu putin ulei impreuna cu un catel de usturoi ras.Cand ceapa incepe sa se rumeneasca (chiar foarte putin)punem ciupercile ,le lasam putin apoi le acoperim cu apa,punem sare si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intr-o farfurie amestecam laptele cu faina fara sa aiba cocoloase si cand ciupercile sunt aproape fierte(acum fiecare dupa gust) punem peste ele amestecand repede pt a evita formarea cocoloaselor in ciulama.

Mai lasam la foc mic inca 10 minute,apoi potrivim de sare si piper,stingem focul si punem in ciulamaua de ciuperci si celalalt usturoi, pisat.

Servim aceasta ciulama de ciuperci calda, cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

puteti prepara ciulama de ciupeci adaugand si bucati de pui, piept sau pulpe dezosate. o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu ardei reteta simpla si gustoasa