Ciulama de ciuperci cu mamaliguta(ca la mama acasa)

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2010 | 27564 vizualizari

 

Nebunie nu alta

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci champinion
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 400 ml smantana
  • 2-3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de unt

Mamaliguta:

  • faina de malai
  • apa
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci cu mamaliguta(ca la mama acasa):

Se topeste unt intr-o craticioara, se pune ceapa taiata marunt si se caleste 5 minute dupa care se pun ciupercile curatate si taiate ,se lasa sa se calesca 10 minute ,se condimenteaza cu sare ,piper si usturoi pisat .

Dupa ce s-au calit putin si ciupercile se pune 1 cana de apa si se mai lasa sa fiarba 10 minute dupa care se pune smantana cu faina amestecata ,se mai dau 2 clocote dupa care se pune patrunjel verde tocat si se stinge focul.

Pt mamaliguta se pune apa la fiert cu sare ,cand clocoteste se pune faina si se amesteca bine .

Se serveste ciulamaua cu mamaliguta calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu mamaliguta(ca la mama acasa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

nadina73 1

13.10.2010, 13:11

ela iar faci inundatie si asa a plouat doua nopti si o zi continu u galeata

mariac 1

17.10.2010, 01:34

epurasha2bb 1

18.10.2010, 12:16

ce gustos si frumos aranjat!5f!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci si parmezan