Ciulama de pui

de Anamaria7 in Pui, 13 Sep 2011 | 4520 vizualizari

 

O mancare ataaat de gustoasaaa, reteta e de la mama si buni! Una dintre primele pe care m-au invatat sa le pregatesc acum multi ani :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pui (cam orice in afara de piept)
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lgt boia
  • piper boabe
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • 2-3 lg ulei
  • 2-3 lg faina
  • 5-6 lg lapte
  • 4 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Ceapa tocata se caleste in ulei, apoi se adauga ardeiul cubulete si se lasa sa se inmoaie. Apoi se adauga carnea, se acopera cu apa si se pune capacul. Condimentam cu sare, piper si punem si frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand carnea e fiarta. Spre sfarsit punem usturoiul pisat.

Din faina si lapte facem un sos mai gros pe care il adaugam in oala amestecand continuu. Mai lasam sa clocoteasca un minut, timp in care amestecam mereu pana se ingroasa cat dorim, apoi oprim focul.

TIPS-URI

1

Se poate servi simplu, cu paine sau cu mamaliga.

2

Muraturi/salata obligatoriu! :D

3

Daca nu mai facem sosul putem sa o servim cu macaroane amestecate in sos. Acest preparat nu se mai numeste ciulama, ci papricas. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci champignion cu copanele de pui.