Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta

de adasev12 in Pui, 24 Mar 2011 | 21375 vizualizari

 

eu am folosit acum aripioare de pui si ciuperci champinion....

 

INGREDIENTE

  • 6 aripioare de pui
  • cam 150-200 g ciuperci champignion crude
  • o cepa mica sau o jumatate
  • un morcov intreg
  • 1-2 catei de usturoi
  • 150 g smantana acra, groasa
  • sare, piper, patrunjel verde
  • 2 lg faina  sau amidon de porumb
  • mamaliguta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta:

am perpelit bine aripioarele la flacara de la aragaz apoi le-am spalat   si le-am taiat in doua ( varfurile acelea sfrijite eu nu le folosesc, decat cele doua parti mai carnoase).

am pus in cratita ulei de masline si cateii de usturoi taiati in doua si i-am lasat sa se prajeasca, apoi am scos usturoiul si l-am aruncat. Am adaugat ceapa taiata marunt marunt si am lasat doar sa se inmoaie putin, apoi am pus aripioarele si ciupercile taiate feliute si am mai lasat sub capac cateva minute. Am adaugat apoi apa cat sa acopere carnea ( daca aveti zeama de carne e si mai bine) si am pus un morcov intreg sa fiarba cu carnea, pt gust....am adaugat sare si putin oregano .daca scade apa pe parcursul fierberii......si o sa scada, mai adaugati cate putin, sa fie mereu acoperita carnita.

cand e fiarta carnita se scoate morcovul ( eu l-am aruncat...) si apoi se desfac doua linguri de faina sau amidon ( mai bine) in putina apa, se adauga smantana si se amesteca f bine, apoi se subtiaza putin cu apa dn cratita, ca sa nu faca cocoloase cand o turnati...se pune in fir subtire  si se amesteca  mereu  sa se omogenizeze  uniform...se mai lasa sa dea 2-3 clocote si apoi se opreste focul. se pune deasupra patrunjel verde tocat.

mamaliguta...se face dupa preferinte...eu de obicei pun in ea putin unt si un cub de branza topita....sau mozzarella...ce am prin casa....

TIPS-URI

1

ciulamaua  se poate face pe orice fel de carnita de pui...dar tre sa fie alba musai....si sa aiba smantana...

2

ciupercile sunt doar un adaos....se poate si fara...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

epurasha2bb 1

25.03.2011, 12:04

asta pofteam si eu acum darnu am ciuperci! o sa fac doar cu pui cred!

adasev12 1

25.03.2011, 15:47

mena29 1

26.03.2011, 19:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu soté de morcovi si zucchini