Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

de reisnaor_2006 in Pui, 4 Feb 2015 | 17064 vizualizari

 

O mancam cu placere de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpite de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 400 gr de ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 200 ml lapte dulce
  • 3 lg de faina
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci si smantana:

Spalam  pulpitele de pui. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam ori de cate ori este nevoie spuma care se formeaza. Adaugam legumele taiate mai mari si lasam sa fiarba.

Cand s-a fiert carnea, se scoate si se da deoparte. Legumele se pot folosi la salate sau alte preparate.

Separat punem untul la topit, adaugam faina si amestecam bine sa nu se arda. Subtiem cu lapte si amestecam cu un tel sa nu se formeze cocoloase, apoi adaugam si smantana. Punem in sos ciupercile si carnea de pui. Mai lasam sa dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare si piper si adaugam patrunjel.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

putem sa mai subtiem ciulamaua daca este prea groasa cu zeama in care a fiert puiul si legumele.

2

calda cu mamaliguta o mai putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci cu piept de pui