Ciulama de pui cu smantana

de Bucataras Medi in Pui, 3 Feb 2013 | 8286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui dezosati si fara pielita
  • 4-5 linguri cu faina
  • o cana si jumatate cu lapte
  • 3-4 linguri de smantana
  • 150 g unt
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu smantana:

Spalam carnea, o taiem cubulete mai mari ,o condimentam cu sare si piper si apoi o rumenim bine in ulei incins dupa care o scoatem pe o farfurie.Intr-o tigaie incinsa topim untul,adaugam faina si amestecam repede si bine pentru o buna incorporare.Adaugam laptele putin cate putin .Daca cantitatea de lapte nu este suficienta  atunci  mai adaugam pana la consistenta  unei creme fine.Amestecam bine ( eu folosesc telul) astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Lasam sa dea in cateva clocote apoi adaugam smantana si bucatile de carne si la foc mic mai lasam sa fiarba 10-15 min. amestecand din cand in cand astfel incat sa evitam lipirea.Potrivim de sare si piper.Servim acompaniata de mamaliguta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

03.02.2013, 20:58

hm are si mamaliga e delicioasa

Rocsi 1

03.02.2013, 21:42

Cat de buna!

RuxyRux 1

03.02.2013, 23:14

Gatesti superb Medi! Stiu ca ti-am mai spus, dar trebuie sa iti mai aduc aminte...asa ca sa nu cumva sa uiti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciupercute