Ciuperci champignon cu quinoa

de katty in Salate, 30 Oct 2021 | 4570 vizualizari

 

Daca tineti post sau vreti doar o masa sanatoasa si plina de proteine, aceasta reteta poate fi o optiune.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ciuperci champignon
  • 100 gr quinoa alba
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • zeama de lamaie dupa gust
  • patrunjel verde
  • 1 lingura amestec de legume uscate
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci champignon cu quinoa:

Trecem rapid ciupercile aflate intr-o sita printr-un jet de apa rece si le scurgem. Taiem ciupercile in sferturi dupa ce le-am taiat putin din codite.

Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline. Adaugam usturoiul si creanguta de rozmarin. Cand usturoiul si-a eliberat aroma, adaugam ciupercile.

Stoarcem zeama de lamaie si acoperim cu un capac. Lasam ciupercile la foc pana se inmoaie si s-a scurs toata zeama, iar ele s-au rumenit usor. Daca este nevoie mai picuram putina apa.

Cand aproape sunt gata, adaugam sare si piper dupa gust. Punem quinoa intr-un vas, acoperita cu apa rece pentru jumatate de ora, apoi o scurgem. O punem la foc intr-o oala acoperita cu un capac,impreuna cu 300 ml apa si amestecul de legume pentru 10 minute sau pana apa este absorbita. Oprim  focul si o mai lasam cateva minute acoperita. Amestecam ciupercile racite cu quinoa si patrunjelul verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci champignon cu quinoa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de avocado cu grapefruit