Ciuperci cu sos de smântână a la Flori

de Flori in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2009 | 28629 vizualizari

 

Mie imi plac ciupercile la nebunie, asa ca fac destul de des diverse mancaruri in care sa le folosesc. Reteta mea e una f. simpla. Avem nevoie de:

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr ciuperci proaspete si cat mai albe
  • o ligura ulei/un cub de unt (dupa preferinta)
  • 300-400ml smantana (un pahar mare sau din galetusa, cam 3 sferturi, dc se prefara mai mult sos)
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • o legatura marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu sos de smântână a la Flori:

Se spala bine ciupercile si se lasa cu tot cu cozi. Se taie ciupercile pe verticala. Se pune untul/uleiul in tigaie. Se adauga ciupercile si se lasa pe ochi, la foc potrivit. Sa nu va faceti probleme daca par prea multe si tigaia e prea mica, in cateva minute ciupercile isi lasa zeama si scad considerabil.

Puteti pune si un capac deasupra. In timp ce se prajesc, se prepara sosul din amestec smantana/faina/piper/sare.

Cand ciupercile sunt facute si mai au totusi putina zeama (nu se adauga apa deloc, e suficint ce iese din ciuperci).

Se ia tigaia de ochi, se amesteca sosul si se pune iar la foc mic, pt. cateva minute.

Eu n-am avut parte si de marar ca l-am trimis pe sotul meu sa-mi cumpere si a venit victorios acasa fluturandu-mi pe sub nas o legatura uriasa de patrunjel…

Aceeasi reteta poate fi facuta si inlocuind ciupercile cu pleurotus, mie imi place la fel de mult iar mancarea arata si mai bine, mai alba.

Va doresc sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu sos de smântână a la Flori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

luminita20_2006 1

13.05.2009, 18:47

waw..........cred ca nu mai fac manacre acasa.....ma apuc sa fac vizite...pe bloguri macar...arata super

Lau 1

24.12.2019, 22:22

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Covrigei