Ciuperci in straturi

de Rocsi in Mancaruri de legume, 6 Oct 2012 | 10134 vizualizari

 

O reteta foarte consistenta si apetisanta.Am preluat-o din revita "Retete, bucataria de azi".In aceasta revista o sa gasiti retete pentru toate gusturile si nu foarte costisitoare.

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi mari
  • 1 borcan 800 gr ciuperci intregi ( sau proaspete)
  • 1 ceapa
  • 2 rosii mari
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 3 linguri ulei
  • 1 cub de unt
  • 170 gr cascaval Delaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci in straturi:

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja pentru 20 de minute.
Cand sunt fierti ii luam de pe aragaz, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece apoi ii lasam sa se racoreasca, dar sa nu fie reci de tot.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Rosiile le decojim si le taiem cubulete.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
Adaugam ceapa, rosiile si le inabusim 2-3 minute.
Peste punem ciupercile si 1/2 cana de apa.
Lasam sa scada bine acest amestec, iar la sfarsit condimentam cu sare, piper si putin busuioc uscat.
Dam deoparte si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare si il impartim in 3 parti egale.
Ungem un vas de ceramica cu unt.
Cartofii ii decojim si ii facem rondele.
Asezam in vas un strat de cartofi si cateva fire de cascaval ras.
Peste venim cu jumatate din compozitia de ciuperci si cascaval

Acum iar cartofi, compozitie ciuperci si cascaval.
Ultimul strat este format din felii de cartofi si cascaval.

Dam vasul in cuptorul incins pana prinde o crusta aurie.
Lasam sa se racoreasca dupa ce este gata si servim.

In reteta din revista pusese deasupra 2 oua batute, dar eu am preferat sa pun cascaval.
Este o bunatate ce v-o recomand si va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute