Ciuperci murate

de Mitinita in Muraturi, 22 Mar 2011 | 40848 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-un nr din Pofta buna!Interesante si bune! Lichidul mentionat in reteta nu a fost de ajuns,asa ca am mai adaugat apa si a fost numai bine,astfel gustul nu a fost prea acru.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci de padure (galbiori,hribi,ghebe)
  • 1 pahar otet din vin alb
  • 3 linguri sare neiodata
  • 2 lingurite boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de ienihabar
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri ulei de masline
  • crengute de marar
  • 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci murate:

Se fierb ciupercile 15 minute in apa clocotita in care s-a adaugat si putina sare si lamaia.

Intr-un alt vas,smaltuit,se fierbe otetul cu sarea si mirodeniile.

Cand incepe sa clocoteasca otetul,adauga ciupercile scurse,le lasi inca 2-3 clocote si le lasi sa se raceasca.

Asezi ciupercile in borcanele sterilizate,acoperi cu zeama in care au fiert.

Deasupra adaugi putin ulei de masline si inchizi borcanele ermetic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci murate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

aziz 1

23.03.2011, 11:12

adina sa vz cum da la o masa festiva linga o friptura ;am in cap imaginea de 10 ani de gust o sa probezi tu si o sa-mi spui

Mitinita 1

23.03.2011, 11:15

mona,eu-s moarta dupa muraturile arabesti...cand am fost la sot ma plimbam ca nebuna printre muraturi...cand eram in Japonia se minunau japonezii ca le mancam toate acriturile. si sunt total diferite

aziz 1

23.03.2011, 11:27

arabii cu iute iar japonezii cu iute dulce nu?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa