Ciuperci pleurotus in sos cremos

de katty in Mancaruri de legume, 18 Apr 2021 | 3420 vizualizari

 

De  cevca vreme imi sta gandul la niste ciuperci pleurotus.Initial am vrut sa le trag pur si simplu la tigaie , dar intre timp m-am razgandit si le-am facut un sos cremos cu iaurt grecesc si  crema de branza.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 30 gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • 150 gr iaut in stil grecesc 10% grasime
  • 50 gr branza Philadelphia
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat
  • marar verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus in sos cremos:

Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin.

Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se inmoaie. Daca este nevoie putem sa mai picuram putina apa.

Cand ciupercile incep sa se inmoaie, adaugam ceapa tocata fin si putina sare Lasam sa se rumeneasca usor ciupercile impreuna cu ceapa. Amestecam amidonul cu laptele si turnam peste ciuperci. Adaugam piperul si rozmarinul. Fierbem pana sosul se leaga bine. Adaugam iaurtul si crema de branza si omogenizam bine.

Potrivim de sare.

Lasam la foc pana la primul clocot. Adaugam mararul si oprim focul. Servim ciupercile cu mamaliga sau cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus in sos cremos" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi