Clatita coreeana - Haemul Pajeon

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2017 | 8345 vizualizari

 

Astazi va prezint o reteta traditionala coreeana.
 
Este delicioasa si foarte simpla de facut, incercati este foarte buna.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/clatita-coreeana-haemul-pajeon.html

 

INGREDIENTE

  • 6 cepe verzi fine
  • 1 felie subtire de ghimbir proaspat cu tot cu coaja1/4 de ardei rosu
  • 75 g de faina si aceeasi masura de apa calduta
  • 2 oua
  • 150 g de fructe de mare (scoici, creveti, calamari)
  • 1 lingurita de seminte de susan
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei

Pentru sos:

  • 1/2 lingurita de ghimbir ras
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri apa
  • seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatita coreeana - Haemul Pajeon:

Curatati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime.

Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul.

Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri.

Fructele de mare (proaspete sau decongelate) le fierbeti 2-3 minute, in apa cu sare.

Scurgeti fructele de mare si aruncati apa.

Pregatiti aluatul: Intr-un castron, amestecati faina cu ouale si adaugati treptat apa calduta. Puneti sare si piper.

Amestecati in aluat fructele de mare, ceapa verde, ardeiul si semintele de susan.

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la prajit ceapa alba si ghimbirul.

Varsati deasupra compozitia preparata si dati un tur de piper.

Coaceti la foc mediu si cand baza este rumenita o intoarceti ca pe o clatita.

Serviti cu sosul preparat (amestecati toate ingredientele).

Am ales sa fac o clatita mai groasa, puteti face 2 mai subtiri.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita coreeana - Haemul Pajeon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rahela Velicu 1

20.01.2017, 19:27

mihaelar63 1

23.01.2017, 18:48

OOO , sunt foarte curioasa sa o incerc Am vazut un serial coreean incantator denumit ,, Bucataria palatului ". Mi-a placut foarte mult

miki_a 1

25.07.2017, 08:32

Foarte tentantă și interesantă acaestă rețetă!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite aromate cu branzica si jambon