Clatite aperitiv

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2013 | 9801 vizualizari

 

Cu spanac, sau sfecla, umplute cu branza sau branza si somon afumat, servite cu masline, rosii si ceapa verde...nu pot fi altfel decat delicioase...dau in scris :))))...sau, poate ma credeti pe cuvant de bucataras ? :D

 

INGREDIENTE

Clatite cu spanac:

  • 200 gr faina
  • un bol spanac
  • 250 gr iaurt grecesc( 10% am pus eu)
  • 50 ml ulei ( vegetal)
  • 2 oua
  • sare( cam trei prafuri)
  • 3 catei mari de usturoi

Clatitele cu sfecla:

  • 200 gr faina
  • 1 sfecla potrivit de mare
  • 250 gr iaurt grecesc( 10% am pus eu)
  • 50 ml ulei ( vegetal)
  • 2 oua
  • sare( cam trei prafuri)
  • 3 catei mari de usturoi
  • Ulei pentru prajit

Umplutura:

  • 350 gr telemea de vaca( eu am pus Hochland)
  • in jur de 6 linguri iaurt
  • marar
  • somon afumat( daca doriti)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv:

Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti.

Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul.

Se adauga ouale, faina, uleiul si apa minerala, desigur praful de sare si se mixeaza compozitiile pe rand.

Clatitele se coc in mod obisnuit in tigaia foarte bine incinsa si unsa cu putin ulei   uniform. Se intorc cand sunt gata si apoi se lasa putin la racit. 

Pentru umplutura de branza se va amesteca bine cu o furculita telemeaua cu iaurtul si mararul.

Ficare clatita se va umple dupa dorinta cu crema de branza si daca va place cu bucatele de somon afumat.

Sper sa va placa :)

TIPS-URI

1

Aveti grija ca tigaia sa fie bine incinsa cand turnati compozitia

2

O alta varianta de umplutura ar fi cea de ciuperci sau cea de pui cu ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

RuxyRux 1

13.11.2013, 09:04

Multumesc draga mea...au fost o nebunie

Valclaudia 1

12.02.2014, 06:49

Doamne, cat de bine arata! Astea chiar trebuie incercate!

Panacris 1

02.09.2014, 17:44

Cum de le-am ratat???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu dovlecei si branza