Clatite aperitiv bicolore

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2013 | 5543 vizualizari

 

Daca vrei un aperitiv rapid, clatitele aperitiv sunt solutia ideala.
Te uiti prin frigider ce ai , umpli clatitele, le gratinezi putin la cuptor si gata bunatatea...
O salvare urgenta pentru cand ai musafiri ce se anunta ca vin pe ultima suta de metri.

 

INGREDIENTE

  • - pentru clatite:
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 500 ml apa minerala
  • sare
  • piper
  • 2 linguri spanac tocat
  • 1 lingura pasta de ardei
  • - pentru umplutura:
  • doua pulpe pui
  • 150 g ciuperci fierte si taiate
  • 3 fire ceapa verde
  • marar verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • -pentru gratinat:
  • 200 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv bicolore:

Preparam clatitele dupa metoda obisnuita, din oua , faina si apa minerala. Condimentam apoi impartim compozitia in doua. Intr-una punem spanac fiert tocat marunt si in cealalta pasta de ardei.

Amestecam sa se omogenizeze si lasam 10 minute sa se odihneasca aluatul.

In tigaia non-aderenta pusa la incalzit pe aragaz, coacem clatitele, fara ulei si le tinem la cald.

Pentru umplutura, pulpele cu pielita indepartata si dezosate , le frigem la gratar , apoi le taiem marunt.

Ceapa verde curatata si taiata marunt, o sotam putin , adaugam ciupercile din conserva si carnea de pui.Condimentam si adaugam mararul verde si oul.Omogenizam si umplem clatitele cu aceasta compozitie.

Clatitele le montam int-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet.

Smantana o batem bine cu ouale , adugam sare si le rasturnam peste clatite. Radem deasupra cascavalul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pina se rumeneste deasupra, cam 30-40 de minute.

Intre timp preparam sosul cu care vom servi clatitele.

Doua -trei linguri de ulei de masline il incalzim intr-o tigaie. Adaugam o lingurita rasa de oregano pe care o lasam sa-si dezvolte aroma in uleiul incalzit, cam 1 minut.

Amestecam uleiul cu 200 ml iaurt, sare piper si un catel de usturoi presat. Omogenizam.

Servim clatitele alaturi de acest sos caldut.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Se poate face orice fel de sos linga clatite sau se pot servi doar cu smantana alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv bicolore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatita coreeana - Haemul Pajeon