Clatite cu branza de vaca si zmeura

de mihaelar63 in Dulciuri, 18 Oct 2014 | 3813 vizualizari

 

Cred ca aceasta este ultima zmeura ce am gasit la piata. De acum inainte poate de import sau congelata. Fac foarte rar clatite. Dorisem sa prepar o prajitura, dar majoritatea a complotat si a votat clatite :D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 400 ml apa minerala carbogazoasa
  • 400 gr faina alba
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • sare
  • umplutura :
  • 500 gr branza vaci
  • 300 gr zmeura
  • 200 ml iaurt grecesc
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 zahar vaniliat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza de vaca si zmeura:

Ouale se sparg pe rand si se pun in vasul de mixer .Se mixeaza im preuna cu zaharul si putina sare .

Cand ouale sunt batute spuma se adauga in fir subtire uleiul,ca la maioneza .
Pe rand se pune cate putin lapte , faina. Din nou se repeta operatia, mixand , pana se termina ingredientele . La sfarsit se incorporeaza scortisoara si apa minerala .

Dati amestecul pentru clatite minimum 30 minute la rece .

Pregatiti amestecul pentru umplutura amestecand toate ingredientele .

Intr-o tigaie teflonata incinsa puneti cateva picaturi de ulei si puneti un polonic de  aluat . Coaceti clatita pe ambele parti .

Serviti clatitele calde sau reci umplute cu branza de vaci cu zmeura .

TIPS-URI

1

Incorporand uleiul in aluat nu trebuie pus la fiecare clatita [ doar la inceput cateva picaturi ]. Clatitele nu vor fi uleioase .

2

Clatitele acestea sunt pufoase si nu se usuca . Pot fi servite reci chiar si a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza de vaca si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

18.10.2014, 20:59

Ce bunatateeee ! Sa imi dai si mie o portie

Valclaudia 1

18.10.2014, 21:05

La Lia am fost sa cersesc supa, la tine vin pentru desert!

Sylvia 1

20.10.2014, 15:12

arata superb !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clătite simple şi bune