Clatite cu cacao , piersici si merisoare

de Panacris in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 6975 vizualizari

 

O mare provocare! De foarte mult timp, aluatul de clătite îl prepar doar cu apă minerală. Trebuie să recunosc că laptele de soia este un bun înlocuitor!

 

INGREDIENTE

  • Băutură soia Joya Natur 500 ml,
  • Apă minerală 200 ml,
  • Făină albă de grâu 300 g,
  • Cacao 50 g,
  • Sare iodată,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml,
Umplutura de caise:
  • Piersici din compot cca. 400g
  • Unt de cacao 2 linguri,
  • Scorţişoară ¼ linguriţă,
  • Zeamă de lămâie 1 linguriţă,
  • Dulceață de merişoare 100g,
  • Zahăr pudră vanilinat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu cacao , piersici si merisoare:

Se amestecă energic  băutura de soia, apa minerală, făina, pudra de cacao şi puţină sare.  Dacă aluatul este prea gros se mai adaugă băutură de soia. Se unge tigaia antiaderentă (în cazul meu Tefal!), apoi se prăjesc clătitele una câte una, până se termină aluatul.Între timp se scurg piersicile din compot se taie mărunt, se prăjesc în unt de cacao, apoi se asezonează cu scorțisoară și zeamă de lămâie.

Clătitele se umplu cu sos de piersici și dulceață de merișoare. La servire se presară zahăr pudră vanilinat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao , piersici si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piftelute cu sos de rosii (post)