Clatite cu carne

de madi_marin in Mancaruri cu carne, 18 Oct 2010 | 7587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 1 ou
  • apa foarte rece
  • faina
  • ulei
  • Umplutura:
  • 500 g carne tocata amestec
  • 200 g pate de ficat
  • 1 ceapa
  • marar proaspat
  • sare
  • piper
  • Crusta :
  • 2 oua
  • 150 g smantana
  • 1 lingurita de pasta de tomate
  • Servire :
  • smantana
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu carne:

Se prepara clatitele : se bate foarte bine oul, apoi se adauga apa si faina pana obtinem cata cantitate dorim pentru clatite. Se adauga si 3 linguri cu ulei . Se coc clatitele si se pun  apoi deoparte acoperite.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se adauga carnea si putina apa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa si carnea e bine fiarta. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga pateul de ficat, mararul tocat, piperul si sare daca mai e nevoie.

Eu am facut 9 clatite si am impartit compozitia in asa fel incat sa imi ajunga pentru toate.

Se impacheteaza clatitele ca niste plicuri, apoi se pun una langa alta intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu faina.

Deasupra se toarna amestecul de oua batute cu smantana si pasta de tomate. Se presara marar tocat deasupra si se da vasul la cuptor pentru 20 de minute.

Clatitele se servesc calde, cu smantana deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

madi_marin 1

19.10.2010, 19:16

ela....cred ca ar fi cazul.....

Adinacarla 1

20.10.2010, 02:23

bune, bune

nadina73 1

21.10.2010, 17:10

am furat 2 dala ne numeri si lipsesc eu sant hotudar las 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute Marinate