Clatite cu dulceata de visine - de post

de alilianaa in Dulciuri, 15 Feb 2013 | 4111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 ml apa
  • 50 ml ulei
  • faina (cat sa iasa aluatul de clatite)-10-15 linguri
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de portocala rasa
  • dulceata de visine (de la premiul lui Padre)
  • un praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dulceata de visine - de post:

Aluatul: Se pune apa intr-un bol. Se pune un praf de sare, praful de copt, zahar vanilat. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga faina in ploaie pana ce obtinem un aluat specific de clatite. In compozitie adaug 50 ml ulei.De preferat a se da 10 minute la rece. Noi am pregatit direct.

Pe foc se pune o tigaie la incins. De preferat o tigaie teflonata. Se pune aluatul cu polonicul, in cantitate potrivita cat sa obtinem o foaie fina. Cand s-a copt pe o parte, se intoarce pe partea cealalta. Se umple cu dulceata de visine. 

Se decoreaza dupa preferinta. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulceata de visine - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite