Clatite cu dulceata de visine si Ceva Fin

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 5 Sep 2013 | 3500 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat avem nevoie de:

  • 2 oua mari
  • Un praf de sare
  • O cana cu zahar tos
  • 450 gr faina de grau
  • Esenta de portocala
  • Coaja de portocala deshidratata
  • 400 ml lapte proaspat de capra
  • 250 ml apa minerala carbogazoasa

Pentru compozitie avem nevoie de:

  • 2 linguri cu smantana 20% grasime
  • Un borcanel cu dulceata de visine (de 800 ml)
  • 2 cutii cu Ceva Fin Crema de branza cu smantana
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dulceata de visine si Ceva Fin:

Pentru aluat: Mixam ouale cu zaharul si adaugam pe rand restul ingredientelor.  Omogenizam compozitia cu ajutorul unui tel, pentru a nu ramane cocoloase de faina. Incingem o tigaie de teflon, o ungem cu ulei si adaugam cate un polinic din aluatul obtinut. Lasam foia sa se coaca usor pe ambele parti. Din cantitatea data, am obtinut 14 foi de caltite pe care le-am uns cu Ceva Fin Crema de branza la care am adaugat cele 2 linguri cu smantana si peste care am adaugat dulceata de visine. Le-am  asezat parte peste parte. Pot fi si rulate, insa vor iesi mai groase datorita visinelor.

Sa aveti pofta.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice fel de dulceata. Important este sa va placa.

2

Ungeti tigaia cu ulei la fiecare 2 foi de clatite coapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulceata de visine si Ceva Fin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Merisor 1

05.09.2013, 20:11

De la asa ceva n-as lipsi niciodata!

Rocsi 1

05.09.2013, 22:13

Cred ca sunt absolut delicioase

Dya Daniela Andrei 1

05.09.2013, 23:17

Va pup fete dragi! Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure