Clatite cu gem de caise

de COSTEO in Dulciuri, 4 Sep 2013 | 5069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 1 litru lapte
  • sare
  • lamaie rasa
  • esenta rom
  • ulei pentru prajit clatitele
  • visine pentru prajituri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem de caise:

Se bat ouale cu sarea, se adauga faina si se framanta bine cu lingura ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apoi cate putin lapte rece, potrivind compozitia in asa fel incat sa iasa subtire. Adaugam lamaie rasa, esenta rom si visine in sirop pentru prajituri. In caz ca este prea ingrosata, se poate adauga putin lapte, pana se obtine o compozitie ca o smantana subtire. Se lasa compozitia jumatate de ora la rece. Se pune ulei intr-o tigaie cat sa se unga fundul ei sau si mai bine este sa se unga cu o pana. Se ia cu polonicul din compozitie si se toarna in tigaia bine infierbantata. Daca foaia iese subtire, se ia de fiecare data aceeasi cantitate de compozitie.

Se prajeste pe o parte apoi cu lama cutitului se intoarce pe cealalta parte.

Clatita se mai poate intoarce astfel: Se desprinde foaia de pe margini, se ridica putin tigaia de coada pana ce foaia ajunge la marginea ei. Atunci cu o miscare rapida se salta tigaia si clatita se invarteste in aer si se prinde in tigaie pe cealalta parte si se prajeste si pe aceasta.

Clatitele se pastreaza acoperite pana le vom umple .Foile de clatita le umplem cu gem de caise, dandu-le forma de rulou sau impaturindu-le in sferturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Corinuta 1

04.09.2013, 18:45

foarte bune!

Panacris 1

04.09.2013, 18:56

mybella 1

10.09.2013, 11:53

bune tare fra...am facut si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu dulceata