Clatite cu inghetata si ciocolata

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 3650 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru clatite ne sunt necesare:

  • 2 oua mari
  • 100 ml lapte dulce
  • 300 ml apa minerala
  • 300 gr faina alba de grau
  • 2 linguri cu zahar ori dupa gust
  • optional: esente naturale
  • un praf de sare

Pentru inghetata ne sunt necesare:

  • 350 gr iaurt cremos
  • 500 gr fructe de padure congelate
  • 3-4 linguri cu miere de albine

Suplimentar: o ciocolata neagra, fructe de padure proaspete

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu inghetata si ciocolata:

Pentru inghetata:

Intr-un robot de bucatarie adaugam iaurtul, mierea de albine si fructele congelate. Se paseaza pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o cutie/vas si se pastreaza la congelator pentru una-doua ore.

Pentru pregatirea clatitelor:

Într-un bol  adaugam cele două ouă, făina cernută, zaharul şi un praf de sare. Turnam apoi laptele si apa minerala si amestecam pana la omogenizarea completa. Din această compoziţie, coacem clatitele la foc potrivit, pe ambele părţi, atât cât să se rumenească frumos.

Pe fiecare foaie de clatita calda adaugam ciocolata si o intindem pe intreaga suprafata. Adaugam si una-doua cupe de inghetata, ornam cu fructe de padure proaspete si cu ciocolata.

Se serveste cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu inghetata si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter