Clatite cu mere

de Lau in Dulciuri, 13 Oct 2011 | 3616 vizualizari

 

by bucatar maniac putin adaptata

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • putina coaja de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mere:

Ouale,sare,zaharul vanilat,zaharul,coaja de lamaie,praful de copt,se amesteca,se adauga laptele si apa,se amesteca bine si se adauga faina treptat sa nu formeze cocoloase. La final adaugam uleiul. Lasam sa se odihneasca putin

Curatam merele si scoatem cotorul dupa care le taiem felii.

Intr-o tigaie o ungem cu putin nulei,o incalzim bine si punem cu un polonic compozitie,miscam tigaia pana ce aluatul se intinde pe toata suprafata,adaugam felii de mere si deasupra se presara putin zahar cu scortisoara. Cand marginile clatitei incep sa se usuce intoarcem clatita,(m-am cam fript la degete)o mai lasam putin sa se caramelizeze merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inimioare cu migdale si ciocolata