Clatite cu mere (Gogosi a la Petrisor)

de Maria68 in Dulciuri, 10 Apr 2012 | 5034 vizualizari

 

Reteta aceasta o stiu de f. multi ani. E de pe vremea cand la t.v. avea emisiune maestrul Petrisor.El a prezentat-o ca si gogosi a la Petrisor, dar sunt ca si clatitele cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 2-3 oua
  • 2-4 mere mai mari
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 50 gr. unt
  • 1 praf de sare,
  • ulei pentru copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mere (Gogosi a la Petrisor):

Se bat ouale, se amesteca cu faina, cu zaharul vanilat, cu 50 gr. unt, pana se incorporeaza bine, apoi se adauga sare,laptele pus treptat, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase

Cand am terminat de preparat aluatul, adaugam merele, pe care intre timp le-am curatat  de coaja, cotoarele, dupa care le-am taiat cubulete sau le-am razuit. Se infierbanta bine tigaia, se toarna ulei mai mult si cu o lingura luam din compozitie si punem la prajit . Se prajesc pe ambele parti pana devin crocante. Cele in care am folosit merele cubulete au iesit mai grosute un pic, pe cand la clatitutele cu mere razuite  au fost mai subtirele

Cand sunt gata , le asezam pe un servetel pentru a se scurge plusul de ulei. Iar dupa ce se racesc un pic , se servesc pudrate cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mere (Gogosi a la Petrisor)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata (reteta video)