Clatite cu mere si crema de ciocolata duo

de Rocsi in Dulciuri, 19 Ian 2012 | 3797 vizualizari

 

Este prima data cand pregatesc clatite punand in compozitie mere.Am mai facut ,dar le-am umplut cu mere.Am vrut sa incerc si varianta asta ca tot le-am vazut pe aici.Pot sa zic ca-mi plac foarte mult!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 2 cani apa minerala
  • coaja de portocala rasa
  • 3 mere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • faina alba 14-17 linguri
  • crema de ciocolata duo
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mere si crema de ciocolata duo:

Topim untul pe baie de aburi sau la microunde 15 secunde.

Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoare.

Intr-un bol punem albusurile de ou .

Le mixam spuma impreuna cu zaharul.

Adaugam treptat si galbenusurile,incorporand unu cate unu.

Turnam si untul topit,dar racorit.

Apoi punem apa minerala ,coaja rasa de portocala si esenta.

Dam drumul merelor rase si le incorporam.

La urma praful de copt,apoi faina,treptat,pana obtinem consistenta dorita .

Punem un strop de ulei intr-o tigaie si o ungem cu pensula.

O punem pe aragaz la incins.

Punem din compozitia de clatite cu un polonic,cate putin.

Le rumenim pe ambele parti,apoi le scoatem pe un platou.

Mai ungem cu ulei tigaia,din cand in cand.

Le servim cu crema de ciocolata si daca mai puneti alaturi si un cappucino ,sunt perfecte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mere si crema de ciocolata duo" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu mere si caramel