Clatite cu nuca si sos de vin

de Miha in Dulciuri, 27 Apr 2011 | 8985 vizualizari

 

sau cum ar spune Anamaria...cu sos de Hac!!! :))))

 

INGREDIENTE

  • Vom avea nevoie de:
  • 8 clatite
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • Pentru sos:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 200 ml vin alb
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu nuca si sos de vin:

Clatitele se vor prepara dupa reteta de baza sau dupa reteta voastra preferata.

Umplutura:

Smantana foarte rece se mixeaza pana capata o oarecare consistenta, momnet in care adaugam zaharul (pudra) si esenta de vanilie. Mixam pana devine pufoasa. Adaugam nuca macinata si amestecam usor cu o lingura.

Amestecam galbenusurile cu zaharul si le frecam pana devin ca o crema. Adaugam amidonul, apoi turnam vinul cate putin si punem la foc mic sau baine marine. Amestecam continuu, pana compozitia capata consistenta unei smantani. Dam deoparte si lasam la racit, apoi aromam cu vanilie dupa gust.

Clatitele se umplu cu crema de nuci, se impacheteaza si se stropesc cu sosul de vin.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nuca si sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, ciocolata si frisca