Clatite cu sirop de visine

de Angelina_Elena in Dulciuri, 20 Aug 2013 | 4959 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat clatite:

  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare

Topping:

  • sirop de visine
  • mure (optional)

In plus:

  • ulei (pentru prajit clatitele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu sirop de visine:

Oul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.

Se adauga apoi praful de sare, laptele si se omogenizeaza.

Faina cernuta se incorporeaza in compozitia lichida, mixand bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi adaugam apa minerala si mai mixam putin.

Ungem o tigaie cu foare putin ulei, apoi o puneme la incins la foc mediu.

Turnam cate un polonic din compozitie si invartim usor tigaia, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata tigaii.

Se tine clatita 1 minute pe o parte apoi se intoarce si pe cealalta parte si o mai coacem 1 minut.

Cand am terminat de prajit clatitele le putem umple ce dorim, noi am preferat siropul de visine in combinatie cu mure.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de clatite cu visine