Clatite cu unt si miere de albine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 7 Iul 2014 | 5716 vizualizari

 

Mi-au placut tare mult clatitele arabe (Baghrir) ale Ligiei, incat nu m-am putut abtine si le-am pus in practica. Nu au iesit 1000 de gaurele, dar in schimb au fost tare bune. Le-am copt la cooker, insa am incercat si varianta in tigaie. Diferenta este vizibila (cele la tigaie au avut mai multe gaurele, dar in schimb se lipeau, astfel ca am ramas la cooker).

 

INGREDIENTE

  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 1 cescuta cu faina alba de grau
  • 2 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • 3 cescute cu gris
  • 2 cescute cu lapte
  • o lingura cu ulei de nuci
  • un praf de sare
  • o lingurita cu parf de copt
  • o lingura cu drojdie uscata
  • apa cat cuprinde (atat cat sa obtinem textura specifica aluatului de clatite)
  • Pentru uns foile de clatite, avem nevoie de:
  • unt de buna calitate
  • miere de albine

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu unt si miere de albine:

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate, adaugand ulterior laptele si apa. Mixam compozitia pana la omogenizarea completa.

Cu ajutorul unui polonic, luam cate putin din compozitia obtinuta, o turnam intr-o tigaie incinsa si coacem, pe rand, foile de clatite, fara a le intoarce insa. Le scoatem apoi pe un platou si le ungem cu unt si miere de albine dupa gust.

Se servesc cu pofta!

 

 

TIPS-URI

1

Se coc intr-o tigaie teflonata

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu unt si miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (29)

Lia_ 1

10.07.2014, 06:30

combinatia cu unt si miere mi se pare dementiala
cred ca nu se lipeau la cuc pt ca este perfect nou, cu suprafata perfect neaderenta

Dya Daniela Andrei 1

11.07.2014, 09:33

Pup cu drag! Multumeasc!

kukibella 1

01.10.2014, 11:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu tarate de ovaz