Clatite de post cu dulceata de dude

de mihasara in Dulciuri, 2 Dec 2015 | 2798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala carbogazoasa
  • 1 cana faina
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat sau cateva picaturi de esenta
  • 1 praf de sare.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu dulceata de dude:

  1. Se amesteca foarte bine toate ingredientele.
  2. Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanei, daca vi se pare prea subtire adaugati faina iar daca vi se pare prea gros puteti adauga apa
  3. Se pune aluatul la rece pentru 30 de minute.
  4. Se pun cateva picaturi de ulei intr-o tigaie, se incinge, dupa care se scurge uleiul si cu ajutorul unui polonic turnam aluat in tigaie.
  5. Se coc pe ambele parti.
  6. Se ung cu dulceata si se ruleaza.

TIPS-URI

1

Se presara zahar pudra pentru decor (facultativ)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu dulceata de dude" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Rocsi 1

02.12.2015, 20:35

Vin si eu sa pap clatite!

Gicuta 1

03.12.2015, 08:35

Si eu vreau o portie!

Gherca Daniela 1

04.12.2015, 16:11

bune, bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata