Clatite din faina de naut cu ciuperci

de katty in Mancaruri de post, 21 Feb 2016 | 4414 vizualizari

 

Cum baietii mei mi-au interzis categoric sa le mai fac ceva dulce pe motiv ca  ei trag la sala si eu vreau sa le stric patratele de pe abdomen (viitoarele, evident) am facut  si eu niste clatite, in asa fel incat sa nu supar pe nimeni si sa le manance cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 cana faina de naut fina
  • 1 1/2 cana apa
  • sare
  • piper negru macinat
  • turmeric
  • 2 linguri amestec de seminte(in, susan, dovleac si floarea soarelui)
  • 1 lingurita praf de opt
  • 200 gr ciuperci
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura ulei+pentru uns tigaia de clatite
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite din faina de naut cu ciuperci:

Intr-un vas amestecati faina de naut cu turmericul, sare, piper, praful de copt, semintele si apa. Omogenizati bine si lasati amestecul  10 minute sa se odihneasca.

Treceti ciupercile printr-un jet de apa, le scurgeti si le taiati feliute. Tocati ardeiul gras cubulete mici. Incintati intr-o tigaie 1 lingura ulei si adaugati ciupercile. Ladati ciupercile la calit pana nu mai lasa zeama si s-au inmuiat.

Adaugati ardeiul gras, sare si piper si mai lasati la foc 1 minut, amestecand usor.

Coaceti pe rand clatite intr-o tigaie unsa cu ulei. Serviti clatitele  calde  cu umplutura de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite din faina de naut cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bya Ralu 1

23.02.2016, 22:55

bune

DeliciidelaM 1

29.03.2016, 11:30

Rahela Velicu 1

22.08.2016, 12:55

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita si cu multe rosii proaspete