Clatite pufoase reteta cu inghetata asortata si sos de zmeura

de Ina in Dulciuri, 23 Aug 2014 | 4432 vizualizari

 

Clatite pufoase reteta
In sfarsit i-am potolit lui Costel pofta de clatite :D :))) Am ales sa fac reteta Oanei , doar ca am dublat cantitatile ingredientelor si am marit cantitatea de apa minerala carbogazoasa, intrucat din cantitatile date obtinusem un aluat foarte gros, pe care nu-l puteam turna in tigaie :D ( posibil din cauza fainii, eu folosind faina de tara, nu din magazin. ) Se obtin clatite pufoase si aromate. Multumesc, Oana! :-*

 

INGREDIENTE

  • Clatite pufoase reteta
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu ulei
  • 400 g faina
  • 400 ml lapte
  • 300 ml apa minerala carbogazoasa
  • extract de vanilie
  • Pentru servire:
  • inghetata asortata ( ciocolata, nes, vanilie )
  • sos de zmeura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase reteta cu inghetata asortata si sos de zmeura:

Clatite pufoase reteta

Mixam ouale cu zaharul si uleiul, apoi adaugam alternativ faina si lapte, mixand pentru omogenizare.  Subtiem compozitia cu apa minerala carbogazoasa, amestecand  usor pentru uniformizare.  Se obtine o compozitie de consistenta  unei smantani proaspete, care curge.  Aromatizam totul cu o lingurita extract de vanilie si omogenizam. 

Incingem tigaia pentru clatite si picuram maxim jumatate de lingurita cu ulei, incercand sa dispersam picaturile pe intreaga suprafata a tigaii. Luam cu polonicul din compozitia de clatite si turnam aceasta compozitie intr-o margine a  tigaii, rotind rapid tigaia, astfel incat lichidul sa acopere toata baza acesteia.

Lasam tigaia un minut la foc mic, pana ce marginile clatitei de desprind usor de vas. Cu o spatula ( sau cu mana ) intoarcem clatita , lasand-o 30 secunde pentru a se coace si  pe partea cealalta. 

Scoatem clatitele pe o farfurie, iar cand se racesc le umplem dupa preferinte.

Eu am ales  sa fac cu inghetata si sos de zmeura :X  

Costel le-a dorit clasice, cu gem de capsuni . 

TIPS-URI

1

Pe parcursul coacerii clatitelor, compozitia care ramane in vas se mai ingroasa, astfel incat mai puteti adauga apa carbogasoasa, pentru subtiere.

2

Pentru obtinerea celor 20 clatite am folosit tigaia pentru clatite SMILEY, cu diametrul de 22 cm ( 19 masurati la baza :P ) achizitionata din camara bucatarasilor. Multumesc si pe aceasta cale, Bucataras.ro! :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta cu inghetata asortata si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu unt si miere de albine