Clătite simple şi bune

de portiadelumina in Dulciuri, 5 Feb 2014 | 6143 vizualizari

 

Treaba este foarte simplă, asta pentru că toată lumea se pricepe la clătite. E drept, părerile sunt împărţite, pentru că unii pun accent pe umplutură iar alţii pe aluat. Eu acord atenţie ambelor părţi, nu de alta, dar când guşti dintr-o clătită ce-ţi umple gura de savoarea parfumată a ingredientelor parcă e altceva în comparaţie cu aluatul fad făcut doar din apă şi făină, eventual ou. E drept, pentru clătitele ce se umple cu brânză, altfel stăm de vorbă, dar cele dulci trebuie să fie bogate în arome şi mirosuri. Părerea mea, desigur, că doar nu sunt bucătar. :D

 

INGREDIENTE

  • 50 cl apă minerală
  • 300 gr făină
  • 2 ouă
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei (în compoziţie)
  • gem de cireşe
  • cireşe confiate
  • răzătură de portocală
  • răzătură de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite simple şi bune:

Şi cum pofta de clătite este mare, am purces la făcut. Am amestecat ingredientele enumerate mai sus  (mai puţin gemul şi cireşele, desigur) amestecând cu un tel (nu mixer) până când aluatul a căpătat consistenţa necesară turnării în tigaia încinsă. 

Evident, compoziţia am lăsat-o cca 30 de minute la rece pentru ca făina să se "desfacă" aşa cum se cuvine, asta pentru că nu pot spune că trebuia să crească, ca la aluaturile obişnuite. 

Într-o tigaie de teflon bine încinsă am picurat foarte puţin ulei şi am turnat cu un polonic compoziţia necesară unei clătite,  întorcând clătita (musai prin aruncare) la momentul potrivit coacerii. Eventual, pentru cine nu are îndemânare, după desprinderea de marginile tigăii (cu o spatulă) clătita poate fi întoarsă cu ajutorul unei palete. 

Le-am asezonat cu cireşe confiate, bune şi aromate.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se poate folosi laptele în locul apei ori chiar cele două combinate

2

apa minerală este mult mai bună la aluaturi decât apa simplă, plată

3

nu am pus zahăr, afară de cel vanilat, zahărul duce (predispune) la lipirea clătitei şi eventual ruperea ei. oricum, umplutura este destul de dulce

4

de data asta am optat pentru cireşe, dar cu alte ocazii folosesc gem de prune, de vişine, nuci ori alte umpluturi, după gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite simple şi bune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (89)

Geanina87 1

11.02.2014, 20:30

buneeeee

portiadelumina 1

11.02.2014, 21:03

Au fost, Geanina, că s-au dus, cu tot cu gustul lor bun.

andreiioanamihaela 1

05.03.2014, 17:52

Acum am facut, si sunt DELICIOASE!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu dulceata