Clatite umplute cu dulceata de capsuni

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 10 Mai 2015 | 2815 vizualizari

 

Cum ieri am petrecut ziua la tara la bunica noastra si ai nostri erau la cazan pt tuica m-am gandit cu ce sa ii indulcesc ,, ceva usor si repede de facut si mai ales nefiind acasa nici ustensilele mele nu le aveam la indemana m-am hotarat hai sa fac clatite ca is mai usor de facut si repede... 60 clatite umplute cu dulceata de capsuni au intrat bine la stomacel si asa nu a trecut weekendul fara un dulce !!
O duminica frumoasa !!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 500 ml apa minerala
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • faina cat cere compozitia atat cat sa rezulte o compozitie nici prea moale nici groasa.
  • 1 ceasca ulei pt compozitie
  • 1 borcan dulceata de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu dulceata de capsuni:

Intr-un vas  adaugam  ouale cu  sarea, zaharul  si  rasatura de portocale, le batem  pana ce  rezulta o crema, adaugam apa minerala, si apoi  faina treptat  (nu am  cantarit-o ) atat cat cere compozitia  ca sa nu rezulte o crema nici subtire , dar nici groasa. Cand compozitia e  gata adaugam ceasca de ulei  si continuom sa   amestecam pana ce  uleiul se incorporeaza in compozitie !

Intr-o tigaie adaugam un strop de ulei si o lasam la incins. Cu un  polonic adaugam compozitie  in tigaie lasand-o sa se cocaca circa 1 minute pe o parte si 1 pe cealalta .

Nu mai este nevoie sa  ungeti tigaia  deloc !

Cand e  coapta  clatita o ungem cu  dulceata si o rulam pt a o inchide !

Se  serveste cu mare drag !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite