Clatite umplute cu piept de pui si conopida

de Anett in Pui, 11 Oct 2015 | 3803 vizualizari

 

Se pare ca imi place conopida...

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 180 g faina
  • 200 ml lapte
  • 150 ml apa carbogazoasa
  • 2 ou
  • 1 lingura ulei

Pentru umplutura:

  • 400 g piept de pui
  • 200 g conopida
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 5 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • sare piper
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 200g branza razuita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu piept de pui si conopida:

Prima data punem la fiert conopida curatata si taiata un bucatele in apa sarata.

Amestecam ingredientele pentru clatite. Ungem tigaia incinsa cu putin ulei si turnam din aluat, rumenim clatitele pe ambele parti si lasam sa se raceasca.

Pregatim sosul bechamel: topim untul si calim faina in acesta. Apoi adaugam treptat laptele. Adaugam si sare, piper dupa gust si fierbem amestecand pana se ingroasa ca o pudinca. Lasam sa raceasca putin, apoi adaugam un ou si smantana si amestecam pana se omogenizeaza.

Calim intr-o tigaie ceapa tocata, apoi adaugam bucatele mici de piept de pui. Asezonam cu putin sare si piper si prajim in continuare. 

Ungem fiecare clatite cu un strat subtire de sos, presarim cu cascaval ras, adaugam bucatele de pui si conopida maruntita.

Rulam clatitele si le punem intr-un vas termorezistent. Peste ele punem sosul ramas si cascaval ras. Punem in cuptorul preincalzit si lasam pana sosul se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu piept de pui si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu ostropel de pui