Coaste la cuptor

de cristina1985 in Porc, 7 Iul 2021 | 2977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,4- 1,5 kg coaste porc afumate
  • Pentru amestecul de condimente:
  • 1/2 lg-ta sare
  • 1 lg-ta boia dulce
  • 1/4 lg-ta boia iute
  • 1/4 lg-ta ghimbir pudra
  • 1/2 lg-ta chimen macinat
  • 1 1/2 lg-ta curry pudra
  • 2 foi dafin
  • Pentru sos:
  • 100 ml suc rosii
  • 1 lg miere
  • 1 lg ulei
  • 1 lg-ta boia dulce
  • 1/2 lg-ta curry
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste la cuptor:

       Se amesteca condimentele si se presara peste coaste, masand usor. Se pun in frigider 2-3 ore,dupa care se scot si se pun intr-o tava unsa cu ulei.

       Se toarna apa si se pun 2 frunze de dafin.Pentru inceput,  am pus 600 ml apa si am introdus tava in cuptor, acoperita cu hartie de copt.Verificati, din cand in cand ,daca a scazut apa si adaugati daca este nevoie.Eu am pus de 3 ori: prima data 600 ml, apoi a doua oara la fel si a treia ,doar 400 ml.Daca adaugati apa rece, artunci mariti flacara, pana fierbe apa,apoi micsorati (sau puteti pune apa fierbinte in tava si lasati flacara asa).Se tin 3 ore la cuptor.

      Se face sosul ,amestecand toate ingredientele si se ung coastele pe o parte. Se tin 10 minute in cuptor, fara hartie de copt,apoi se scot si se ung pe cealalta parte  si se lasa tot 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu ananas si cascaval