Cod pane cu cartofi cu usturoi, sos de maioneza cu chives si romanesco

de Satisfyyourcravings in Peste, 9 Dec 2018 | 2411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame filet de cod
  • 500 grame cartofi noi/ mici
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita patrunjel proaspat, tocat
  • 2 catel de usturoi
  • 5 linguri maioneza
  • 2 linguri chives proaspat, tocat
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 bucata mica de unt
  • 400 grame romanesco sau broccoli sau conopida
  • 1/2 cub concentrat de legume
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod pane cu cartofi cu usturoi, sos de maioneza cu chives si romanesco:

Pestele se decongeleaza, daca este nevoie si se usuca bine cu prosoape de hartie. 

Cartofii se spala bine si se fierb in apa cu sare 15-17 minute pana cand sunt gatiti complet. 

Separat, intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere 1 litru de apa impreuna cu cubul concentrat. 

Intre timp, se taie romanesco in buchetele si se adauga in cratita cu cubul concentrat. Se fierbe 6-8 minute.

 Cartofii se scurg de apa si se lasa putin la racit. 1 catel de usturoiul se piseaza si se adauga, impreuna cu untul si sare peste cartofi. Se amesteca bine.

Chivesul tocat se amesteca cu maioneza.

Patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu restul de usturoi pisat si oul, intr-o farfurie cu margini largi si usor adanca. 

Faina se aseaza in alta farfurie. 

Codul se presara cu sare si piper. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga codul in farfuria cu faina si se intoarce pe toate partile astfel incat sa fie acoperit complet cu faina. Se scutura usor pentru a indeparta excesul. Se procedeaza la fel cu mixul de ou. Se prajesc bucatile de cod cateva minute pe parte, pana cand sunt gatite complet. 

Se servesc imediat cu cartofii cu usturoi, romanesco si sosul de maioneza. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod pane cu cartofi cu usturoi, sos de maioneza cu chives si romanesco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
File de pangasius cu legume in vas roman