Colac cu branza, sunca si leurda

de lia maria in Piine, 15 Apr 2011 | 4734 vizualizari

 

Pufos, aromat, dulce-sarat e minunat la micul dejun impreuna cu un pahar de lapte, iaurt sau chiar simplu.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:  
  • 220ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  •  Pt. umplutura:  
  • 200g branza proaspata
  • 2 oua
  • 50g pasta de leurda
  • 100g cascaval
  • 200g jambon afumat(sunca de casa)
  •  Pt deasupra:  
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • Seminte de susan
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu branza, sunca si leurda:

Aluatul l-am pregatit la masina de paine, am pus ingredientele in ordinea data si am setat-o pe framantare si dospire.

Intre timp, am taiat jambonul in feliute cat mai subtiri. Am amestecat ouale, branza si pasta de leurda. Am dat cascavalul pe razatoarea mica.

Cand aluatul a fost gata, l-am intins pe planseta infainata, am presarat cascaval, am asezat feliile de jambon, apoi am intins branza deasupra ( acum trebuia sa presar si restul de cascaval dar am uitat). Incepem sa pliem aluatul, vezi foto, apoi il intoarcem si cu o foarfeca de bucatarie il ciupum din loc in loc. Il asezam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt(eu nu am avut destula si am complectat cu folie de aluminiu), rasucim feliile astfel incat sa se vada umplutura si lasam 20-25’ sa creasca.

Intr-un bol batem oul cu laptele, ungem colacul bine si presaram seminte de susan.

Punem la copt 45’, in cuptorul dinainte incalzit.

Lasam sa se raceasca si-l feliem.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu branza, sunca si leurda" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza