Colac cu mac

de -Licurici- in Piine, 15 Mar 2018 | 3001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina;
  • 1 ou;
  • 10 g drojdie uscata;
  • 200 ml lapte cald;
  • 50 g mac;
  • 50 g unt topit;
  • sare;
  • 1 lingurita de zahar.
  • suplimentar:
  • unt pentru uns forma;
  • 1 galbenus de ou;
  • 100ml lapte + 2 linguri miere.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu mac:

Drojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca.

Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul topit si laptele.

Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana, pana cand nu se mai lipeste de mana.

Se lasa la crescut, acoperita cu un prosop, cel putin 30 min.

Dupa 30 min, se formeaza bile si se pun intr-o forma rotunda, unsa cu unt, apoi se mai lasa 30 min sa creasca.

Se unge cu un galbenus de ou si se baga la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20min.

Dupa 20 min, se insiropeaza cu laptele amestecat cu mierea si se mai baga 10 min la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu mac" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine alba cu seminte la masina de paine