Compot de cirese si visine

de deyutzky in Sirop / Compot, 6 Iul 2013 | 4112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cirese + visine (nu dau cantitatile pt ca se pot pune cate doriti in functie de cate borcane aveti)
  • zahar
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese si visine:

Ciresele impreuna cu visinele se spala bine in multa apa rece si li se indeparteaza coditele.

Se lasa in apa rece cca 30 de min. daca vor avea viermi acestia vor iesi la suprafata.

In borcane de 250 gr (care au fost bine spalate inainte si scufundate in apa fierbinte timp de cateva minute)se pun cirese amestecate cu visine pana se umple 3/4 din borcan (se pot pune si in borcane mai mari daca aveti dar se va mari si cantitatea de zahar pt fiecare borcan).

La fiecare borcan se adauga cate 2 linguri rase de zahar, dupa care umplem fiecare borcan cu apa si inchidem bine capacul.

Pe fundul unei oale punem un prosop de bucatarie, punem apoi borcanele si adaugam apa in oala pana se umple cca 3/4 din inaltimea borcanelor.

Lasam oala pe foc mic, iar cand apa incepe sa fiarba mai lasam inca 30 de minute.

Dupa ce compotul este gata, se scot borcanele, se sterg de apa si se acopera cu o patura unde se lasa la racit pana a2a zi dupa care se depoziteaza in camara.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

06.07.2013, 21:43

ce bun este!

diaconta 1

06.07.2013, 21:44

super

deyutzky 1

06.07.2013, 22:21

va multumesc tuturor pt aprecieri va

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de visine