Compot de gutui pentru iarna

de ramo_cata in Sirop / Compot, 12 Noi 2009 | 69558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui
  • 2l apa
  • 750 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de gutui pentru iarna:

Inainte cu vreo 30 minute de a ma apuca de compot am spalat gutuile si le-am pus la scurs.

Am pus la fiert apa cu zaharul si zaharul vanilat.

Am curatat gutuile de coaja si le-am taiat cubulete,feliute depinde cum am putut:)..greu se mai taie gutuile astea...Cand siropul este gata,adica tot zaharul topit am adaugat gutuile dar le-am lasat doar 2-3 clocote.Am luat gutuile cu spumiera si le-am aranjat in borcane.am turnat siropul peste ele,am pus capacul borcanelor si le-am pus la sterilizat la bain -marie inca 30 minute.am lasat borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert si le-am acoperit cu un prosop.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de gutui pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

ramo_cata 1

14.11.2009, 17:49

buni am facut nectarul ..o bunatate..acum am pe foc la sterilizat compot de gutui cu tot cu coaja...

liana_geicu 1

15.11.2009, 20:08

a facut si mama mea compot de gutui si este foarte bun, are o aroma.... de fapt gutuile sunt super buna in orice forma...

ramo_cata 1

16.11.2009, 00:58

da sunt super bune in orice forma...eu tocmai am papat o gutuie ...asa, ca sa pot dormi mai bine...nu cred ca mai e nimeni pe aici la ora asta....mai nu stiu dar mie tare imi e greu sa ma despart de bucatarsul asta unde se gateste atat de bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop din flori de salcam