Compot de mere

de jolygina in Sirop / Compot, 14 Sep 2010 | 6285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 700g zahar
  • 4 litri de apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite de sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de mere:

se curata merele de coaja si le scoatem samburii si cotorul cu aparatul special, dupa care le tinem putin in apa rece pentru a nu se oxida

se pune apa la fiert cu zaharul si cand a inceput sa clocoteasca punem si merele gata curatate. punem zaharul vanilat si lasam sa fiarba circa 15 min (daca merele sunt mai micute) cam pana cand incep ele sa se lase in jos (trebuie sa fim foarte atente ca sa nu se sfarame )

lasam sa fiarba merele cu capacul pus si cand sunt aproape gata adaugam si 2 lingurite de sare de lamaie ,dupa gustul fiecarei gospodine

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ina 1

14.09.2010, 22:36

la compot nu pun, doar la dulceatza si gem Nu contesc ca n-ar fi bun, doar mi s-a parut ciudat...

Bucataras Medi 1

14.09.2010, 22:48

bun..........

jolygina 1

15.09.2010, 12:06

pai ina este optional daca vrei sa-i pui sare de lamaie ,noua ne place sa fie putin mai acrisor ,acum nu stiu daca o fi bun sau nu ,dar nu cred ca are ce sa-i faca rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara