Compot de toamna

de Dulciuri cu Georgiana in Conserve, 7 Sep 2016 | 5904 vizualizari

 

Este preferatul meu. Intotdeauna il fac toamna si folosesc cat mai multe fructe. O paleta de arome.

 

INGREDIENTE

  • fructe
  • zahar
  • apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de toamna:

De data aceasta am folosit prune, piersici, pere si nectarine. Am uitat sa cumpar struguri care dau o aroma deosebita.

Am curatat de coaja perele si piersicile. Am spalat bine fructele, apoi le-am taiat bucatele. In fiecare borcan am asezat straturi de fructe. Un strat de prune, unul de nectarine, unul de pere si unul de piersici.Am umplut borcanele cam trei sferturi cu fructe pentru ca ne place mai mult zeama.

Am amestecat bine apa cu zaharul si am turnat-o peste fructe in borcane. La un litru de apa folosesc 4-5 linguri de zahar.

Am infiletat bine capacele si am asezat borcanele intr-o oala pe care am umplut-o apoi cu apa. Punem oala la foc minim. Eu las compotul sa fiarba pana incepe zeama sa-si schimbe culoarea, apoi opresc focul si acopar cu un prosop mare  borcanele cu oala cu tot. Las asa pana se racesc complet.

Ador acest compot, Este atat de aromat!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

09.09.2016, 21:04

Buuun si aromat!

Dulciuri cu Georgiana 1

09.09.2016, 21:41

Multumesc !

CameliaR 1

10.09.2016, 10:47

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Compot de capsuni