Compot de visine

de delia64 in Sirop / Compot, 3 Iul 2014 | 7646 vizualizari

 

Am primit visine de la parintii mei si m-am apucat de treaba .
Toata lumea pune compoturi , eu va arat varianta mea .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg . visine
  • 1,5 kg. zahar
  • 20 borcane de 800 gr.
  • 2 pachete de conservant
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Se spala visinele , se curata de codite .

Spalam borcanele  si le sterilizam.

Calculam pentru fiecare borcan 3 linguri de zahar , punem visine intr-un borcan , il umplem cu apa si calculam  de cata apa avem nevoie pentru 20 de borcane.

Intr-o oala  punem apa la fiert   impreuna cu zaharul  , amestecam sa se topeasca zaharul , adaugam conservantul si lasam sa dea cateva clocote  si se formeaza siropul .

Impartim visinile in borcane  , umplem borcanele cu siropul format si punem capacele .

Asezam borcanele in cratite si adaugam apa , lasam sa fiarba cu borcanul  aproximativ 30 - 40 de minute .

Se lasa  borcanele in cratita pana se raceste apa .

Se scot , se sterg borcanele de apa si se aseaza in camara .

La iarna vom avea un compot aromat si gustos .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga zaharul in borcan peste fructe , se complecteaza cu apa si se fierb cu borcanul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

delia64 1

03.07.2014, 21:47

Rosci draga , este aromat si bun !!!

MOKUSKA 1

04.07.2014, 09:35

Foarte bun!

delia64 1

04.07.2014, 10:22

Mokuska , bun, bun !!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de visine pentru iarna fara conservant