Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS

de danygospodina in Dulciuri, 24 Mai 2009 | 5331 vizualizari

 

Vă e dor de mare? Cu aceasta reteta, orice copilas va deveni...bucataras.

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte
  • 100 grame griş
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri unt
  • Coajă rasă ¼ lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS:

Se pune laptele la fiert, se adaugă zahărul, iar când clocoteşte, se toarnă în ploaie grişul,se dă focul la mic, amestecînd continuu pentru a nu se crea cocoloase. Se lasă pe foc 15 minute. La sfârşit, se adaugă in compoziţie untul si coaja de lamaie.Trebuie sa va iasa o compozitie mai consistenta (va vor spune copilasii, ei stiu de la nisip si apa). Formele de nisip se spală bine, se şterg şi se ung cu unt. Noi am avut ratusca, calut de mare, crabi, peste, steluta, broasca testoasa. Cu o lingura se umplu formele cu laptele cu gris si se nivelează.Se lasă compoziţia să se aşeze în forme şi apoi se răstoarnă, cu grijă, pe farfurie. Se poate orna, după preferinţă, cu ciocolată, bomboane, jeleuri, fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bulion