Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

de oanapl in Pui, 10 Dec 2021 | 6576 vizualizari

 

Nouă ne place foarte mult conopida și am încercat să găsesc combinații cât mai delicioase și pe placul fetelor mele. Și acest preparat le-a plăcut foarte mult și vă recomand cu drag să-l încercați și voi.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • sare
  • Piper măcinat
  • boia de ardei afumată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ½ conopidă
  • sare
  • În plus:
  • 200 ml smântână pentru gătit cu min. 30% grăsime (Pilos)
  • 150 g cașcaval ras
  • 30 g parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor:

Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și le lași să se gătească până când scade toată apa lăsată de carne.
Cureți și speli conopida și o desfaci în buchețele mici și o scurgi bine de apă. O adaugi peste carne și presari sare.  
Încingi cuptorul la 180 C și introduci tava în cuptor pentru 20 de minute la 200 C. 
Torni smântâna pentru gătit peste ingrediente și introduci tava în cuptor pentru 10-15 minute.
Presari parmezanul și cașcavalul ras și dai iar tava la cuptor pentru 5 minute. 
Servești cu roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte cu conopida si piept de pui