Conopidă cu sos de brânză

de diaconta in Mancaruri de legume, 17 Noi 2012 | 6138 vizualizari

 

Nu sunt mulţi cei ce iubesc conopida,asta pentru că are un gust fad.Eu cred însă că în anumite combinaţii poate fi foarte gustoasă,de aceea am preferat să-i pun un sos cu mai multe feluri de brânză ,nişte cârnăciori picanţi şi s-o condimentez ceva mai mult.

 

INGREDIENTE

  • O conopida (400 gr)
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 200 ml iaurt
  • Telemea,mozzarella,brânza topita
  • Cascaval si parmezan
  • Cârnaciori picanţi
  • Sare,piper,nucşoara
  • Marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă cu sos de brânză:

Conopida am desfacut-o buchetele si am fiert-o în apa cu sare.

Cârnaciori i-am prajit putin.

Untul l-am topit într-o tigaie,am adaugat faina ,am lasat sa se prajeasca putin,apoi am pus laptele si am amestecat continuu.Am fiert sosul pana se îngroasa .Am pus si iaurtul,am condimenteat,apoi am pus si cele trei feluri de branza ,telemeaua razuita,iar mozzarella si branza topita bucatele.

La urma si mararul verde.Mie-mi place mult marar la conopida.

Intr-un vas de ceramica am pus un strat de sos,am asezat conopida si carnaciorii,am acoperit cu sos,am razuit cascaval si parmezan si am pus totul la cuptor pâna s-a rumenit frumos.

 

 

 Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă cu sos de brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

diaconta 1

20.11.2012, 16:21

Miuta,daca-ti place conopida,s-o faci neaparat

epurasha2bb 1

25.11.2012, 15:01

super! tocmai ce nu stiam ce sa fac cu un conopidoi ce se taraste prin bucatarie! iaca si solutia ! multu'!

diaconta 1

25.11.2012, 18:51

Roberta rapid la cuptor cu dansa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi