Conopidă gratinată la cuptor

de anomisana in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2012 | 4512 vizualizari

 

Din ciclul reţete demult probate şi nepostate, acum i-a venit rândul conopidei.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată conopidă medie
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă
  • 200-300 gr kaizer sau costiţă (ceva afumătură)
  • 2-3 cartofi
  • 150-200 gr caşcaval dat pe răzătoare
  • pătrunjel verde tocat fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă gratinată la cuptor:

Conopida se desface bucheţele, se curăţă şi se spală, apoi se fierbe în aburi. Cartofii se spală şi se fierb în coajă, apoi se lasă la răcit şi se curăţă de coajă, după care se taie cuburi. Ardeiul se curăţă şi se taie cubuleţe, iar ceapa se taie fideluţă. Kaizerul se taie şi el feliuţe. Ceapa şi ardeiul se înmoaie puţin într-o tigaie cu  ulei încins, apoi se scot şi se prăjeşte puţin şi kaizerul. Într-un vas termoprezistentă unsă cu unt se aşează cuburi de cartofi şi bucăţi de conopidă, iar printre ele ceapă, ardei şi felii de kaizer. Se presară deasupra o parte de caşcaval şi se dă la cuptor 15-20 de minute. Se presară restul de caşcaval, se mai lasă 5 minute, apoi se scoate şi se presară cu pătrunjel. Se serveşte cald, eventual cu adaos de smântână.

TIPS-URI

1

puteţi face un sos alb din lapte, făină, smântână şi ou, pe care să-l turnaţi peste amestecul de legume, înainte de a da vasul în cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă gratinată la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza acra si dulce cu costita