Conopida murata

de mihaelar63 in Muraturi, 17 Oct 2014 | 15574 vizualizari

 

Atat de frumoasa este conopida in acest sezon incat nu poti trece nepasatoare pe langa ea . Pusa muratura , la iarna va fi tovarasa buna diverselor preparate cu carne . .

 

INGREDIENTE

  • 2 buc conopida
  • 1 morcov
  • 2 l apa
  • 200 ml otet
  • 2 linguri sare mare fara iod
  • 2-4 foi dafin
  • 2-4 tije de hrean
  • 2 tije uscate de marar
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 lingura mustar boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida murata:

  1.  Conopida se spala ,se desface buchetele si se pune la scurs intr-o sita mare [ nemetalica ] .
  2. Apa se pune la fiert impreuna cu sarea , otetul boabele de mirodenii si foile de dafin .
  3. Zeama obtinuta se lasa sa se raceasca [ calda va inmuia conopida ].
  4. Morcovul se curata , se spala si se taie rondele .
  5. Hreanul se curata si se spala .
  6. In borcane spalate temeinic se cladesc buchetelele de conopida printre care se pun rondele de morcovi , tije de de marar , betisoare de hrean .
  7. Se toarna deasupra zeama racita cu sare , otet si mirodenii .
  8. Infiletati capacele la borcanele cu conopida pentru murat si le puneti la pastrare la loc intunecos si rece .
  9. Sunt bune de servit cam dupa 3 saptamani .

TIPS-URI

1

ATENTIE- Zeama care se pune pe conopida pentru murare trebuie sa fie rece . Daca puneti zeama calda exista riscul ca sa se inmoaie conopida prea tare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (14)

babi5 1

17.10.2014, 19:39

Rocsi 1

17.10.2014, 21:11

diaconta 1

17.10.2014, 22:24

Mai dar harnica esti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu varza rosie